В акцията участваха около 3000 служители на полицията.  Холгер Мюнх, ръководител

...
В акцията участваха около 3000 служители на полицията.  Холгер Мюнх, ръководител
Коментари Харесай

Още арести се очакват в Германия заради готвения преврат frognews.bg

В акцията участваха към 3000 чиновници на полицията. 

 

Холгер Мюнх, началник на федералната полицейска работа, сподели пред телевизия ARD в четвъртък, че броят на обвинените по случая към този момент е 54 и че тази цифра може да нарасне още.

 

По време на своите акции в сряда полицията откри съоръжение, вариращо от защитни жилетки до арбалети, пушки и муниции, сподели Мюнх, както и проекти за създаване на “команда за отбрана на родината “ и доказателства за рекрутиране.

 

Според информацията проектите на групата са били да анулират републиката и да я заменят с страна по модела на Германия от 1871 година - по този начин наречения " Втори райх ". Твърди се още, че даже са били избрани хората, които да заемат основни министерски постове в новото революционно държавно управление. 

 

В проектите на заговорниците са влизали и убийства. Обсъждани били и договаряния с непознати държавни управления, без да се показват все още обществено кои.

 

Една от задържаните е съветска гражданка. Подозира се, че тя е посредничила в договаряния сред водача на групата и представители на съветската страна. За момента обаче няма известие за съветски публични лица, подкрепяли заговора.

 

Федералната прокуратура съобщи, че групата е възнамерявала принудителен прелом от ноември 2021 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР